Olt: zeci de amenzi aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție

0
179

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au continuat activitățile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.
Astfel, au fost verificate zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante dar şi mijloacele de transport în comun.
La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 200 de forţe de ordine, fiind verificate 91 de societăți comerciale, precum şi 81 mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.100 de persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, în valoarea totală de 5.000 de lei, dintre care 44 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 4.500 de lei și 1 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera cirulație în valoare de 500 de lei.