Olt: Percheziții domiciliare într-un dosar de evaziune fiscală

0
740

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară, la locuințele mai multor persoane, dar și la sediile unor societăți comerciale, din municipiul București și județele Ilfov, Bihor, Galați, Bacău, Olt, Dâmbovița și Prahova, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală.

De asemenea, au fost puse în aplicare 14 mandate de aducere, persoanele fiind conduse pentru audieri la sediul subunității de poliție.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că persoanele în cauză, în calitate de administratori ai societăților ar fi înregistrat contabil și declarat fiscal achiziții fictive de la societăți cu comportament de tip “fantomă”, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale, prejudiciul cauzat fiind estimat la aproximativ 3.000.000 lei.

Sunt în curs de dispunere măsuri de constituire a sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile, în vederea recuperării prejudiciului.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.