Olt: Dosar penal pentru un bărbat care și-a inscripționat mașina cu „Carabinieri” și „112”

0
719

Un oltean în vârstă de 48 de ani are de dat multe explicații autorităților, după ce a fost prins la volanul unei mașini care avea aplicat un autocolant cu inscripția „Carabinieri” și „112”.
Bărbatul a fost prins, sâmbătă, de polițiști, după ce autoturismul său, cu numere de Germania, a fost fotografiat parcat pe un trotuar, în faţa unei case din orașul Drăgănești-Olt.

“Polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănesti-Olt au depistat în trafic un bărbat, de 48 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având aplicate autocolante cu inscripția „Carabinieri” si „112” pe părțile laterale, capotă motor și capotă portbagaj. Având în vedere că inscripțiile identificate pe autoturism prezintă elemente similare cu inscripțiile unei autorități publice din Italia, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uzurparea de calități oficiale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propuse măsurile legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Mașina avea aplicate autocolante cu inscripția „Carabinieri” si „112″ pe părțile laterale, capota motor și capota portbagaj.

Imaginile au fost ulterior distribuite pe Facebook.

Deoarece inscripțiile de pe autoturism prezintă elemente similare cu inscripțiile unei autorități publice din Italia, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal, potrivit Mediafax.

Bărbatul este acum cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de uzurparea de calități oficiale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propuse măsurile legale.