O îngrijitoare din Olt a bătut o fetiţă cu dizabilităţi. Femeia riscă să-și piardă locul de muncă

0
650

O îngrijitoare de la o căsuță de tip familial din Balș este cercetată pentru rele tratamente aplicate unui minor, după ce ar fi bătut o fetiță în vârstă de nouă ani cu dizabilități.

Polițiștii și conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Olt au declanșat o anchetă după ce o fetiță cu dizabilități dintr-o căsuță de tip familial din Balș a fost agresată de o îngrijitoare. Motivul agresiunii este acela că fetița ar fi scuipat-o pe îngrijitoare. În urma acestui incident femeia și-ar putea pierde locul de muncă. Până la finalizarea anchetei disciplinare, conducerea DGASPC a luat decizia de a o muta pe îngrijitoare la un centru pentru adulți.

Legea nu mai permite suspendarea din funcție, dar a fost întreruptă activitatea ei în căsuțele pentru copii și a fost delegată la un centru pentru adulți unde este un alt tip de activitate, așa cum prevede legea. Va fi o cercetare disciplinară. Nu poate fi desfăcut un contract de muncă al unui salariat fără o cercetare disciplinară și o anchetă. Cu siguranță probabil acesta va fi rezultatul cercetării. O comisie deja a demarat marți o cercetare disciplinară conform legii cu privire la infracțiunea pe care a făcut-o îngrijitoare la locul de muncă. Este o faptă regretabilă. O faptă care nu este acceptată și nici tolerată într-o instituție de ocrotire și asistență cu atât mai mult în cadrul instituției noastre. Îngrijitoarea lucrează de patru ani în sistem. S-au anunțat și organele de cercetare și Parchetul și Poliția cu privire la rele tratamente aplicate minorului, să facă cercetare conform legii. Am sesizat  aceste instituții și s-au autosesizat și dumnealor. Așteptăm finalizarea anchetei care este în curs de desfășurare, a declarat Rădița Piroșca, directorul general al DGASPC Olt.

Ilie Bîzoi