O firmă din Spania angajează 150 de olteni

0
331

Oltenii care doresc să muncească în străinătate au acum o mare oportunitate. Grupul de firme Queralt din regiunea Lleida oferă 150 de locuri la cules de fructe (mere, cireșe, nectarine, caise, etc.)  în Spania. Muncitorii vor lucra în câmp, la cules de fructe, curăţat pomii, dar şi în fabrică la aranjarea fructelor în lăzi şi caserole. Nu se cer cunoştinţe de limbă străină.

Se caută 100 de femei pentru munca în câmp şi ambalat în depozit şi 50 de bărbaţi pentru munca în câmp, dintre care un şofer de autobuz pentru transportul muncitorilor la locul de muncă, (categoria D + atestat), doi şoferi de camion pentru transportul fructelor din câmp la depozit (categoria C + E și atestat) și 2 tractoriști.

Salariul este de 6,25 de euro pe oră pentru munca în câmp, şi 5,95 de euro pe oră pentru lucrul în fabrică.

Pentru locuință (utilități) și alte cheltuieli se reține 10% din salariu în primul an și în al doilea an 5% din salariu. Locuințele au zonă comună de spălătorie și bucătării. Familia va locui în camere separate. Se primește set complet de lenjerie de pat și echipament de protecție individual (în cazul pierderii acestuia, se plătește). Contractul de muncă se semnează în Spania (după înscrierea în sistemul de securitate socială-obținere NIE).

Durata contractului este aprilie-septembrie 2018, cu posibilitate de prelungire până în luna noiembrie. Persoanele cu domiciliul în județul Olt, care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, telefon 0249411002, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinatate se realizează pe baza următoarelor documente: cererea tip (se completează la sediul agenției), copie act identitate, CV, adeverință medicală cu menţiunea „apt pentru muncă”. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 01.04.2019.

Data selecţiei, cât şi locaţia vor fi anunţate la o dată ulterioară.