O cățelușă de cinci luni, noul membru al echipei Jandarmeriei Olt

0
250

EPO este un patruped de doar cinci luni care a intrat recent în echipa Jandarmeriei Olt, fiind încredințat plutonierului major Florin Manolache, pentru a fi dresat și folosit în misiuni de patrulare și intervenție.

„Cățelușa EPO provine din rasa Rottweiler și a fost selecționată la Centrul Chinologic Sibiu, după o perioadă scurtă de predresaj, aceasta fiind doar prima etapă a formării ei. Împreună cu conductorul ei, vor trece prin diverse stagii de pregătire și evaluare, pentru a fi formată în specialitatea sa.

Conductorul ei, plutonier major Manolache Florin este responsabil cu acomodarea cățelușei la misiunile pe care le are de executat și totodată, are grijă de sănătatea, hrănirea și continuarea antrenamentului specific. Până când partenerul canin devine “viteaz” și pentru a se ridica la nivelul datoriei încredințate, este nevoie de multă muncă de dresaj, de răbdare și, mai ales, de loialitate și devotament, în ambele sensuri, între jandarm și partenerul său.

Este o perioadă de preformare delicată, pentru că trebuie găsit echilibrul între autoritatea câinelui și cea a dresorului”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

Dresajul începe în primul an de viață al câinelui și, după încheierea acestui proces, EPO și dresorul său rămân împreună, la datorie, cel puțin șase-șapte ani, cât durează, în medie, activitatea de partener al patrupedului, și, de multe ori, și după aceea.