O ALTĂ MINUNE A CARACALULUI: INTERSECȚIA…MORȚILOR

0
3413

Drumul de centură al Caracalului, inaugurat cu mare fast, trebuie să aducă fliență și siguranță în traficul rutier local. Dimpotrivă, ca un blestem, în zona cuprinsă între Drumul Județean Caracal-Redea și Drumul de centură, zeci de șoferi au murit sau au rămas cu sechele toată viața…

Toate acestea din cauză că, un proiectant neghiob, o comisie de avizare a siguranței rutiere în acea intersecție și niște ”drumari” proști au hotărât  că intersecția respectivă să fie contrar tuturor normelor rutiere…

Fără o analiză de trafic, de impact, de istoric al circulației, de preselecție și atenționare rutieră.

Mor oamenii și nimeni nu intreprinde aproape nimic, ”zona morții” fiind o capcană pentru cei care nu sunt șoferi din zonă, mai ales, noaptea și pe timp de ceață!

Este inadmisibil ca poliția, Drumurilor Naționale n-au catadicsit să caute soluții rapide, mai ales preventiv, de atenționare prind indicatoare, marcaje sau surse de lumină! Recent, a mai murit un om!

Drept, pentru care (merită felicitări!) edilii municipiului Caracal și comunei Redea au hotărât să cheme ”la raport” la nivel local, județean și național, conducerea celor douăpărți: Poliția Rutieră și Sirecția Drumurilor Naționale!

Soluția există: Un sens giratoriu și semnalizarea rutieră corespunzătoare, repetitivă, luminoasă pe timp de noapte și ceață!

Executarea: DE URGENȚĂ! Prezentăm în numerele viitoare o anchetă a cotidianului GAZETA OLTULUI.

P. Calciu