Noul prefect de Olt, învestit în funcţie prin sistem videoconferință

0
1841

Județul Olt are un nou prefect în persoana lui Florin Homorean învestit în funcție luni, 16 decembrie. Acesta o înlocuiește pe Angela Nicolae al cărei mandat a încetat în data de 10 decembrie. Noul reprezentant al Guvernului în teritoriu este sprijinit de PNL.

Noul prefect al județului Olt, Florin Homorean, a depus luni, 16 decembrie, jurământul, în premieră, prin teleconferință cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. Evenimentul a avut loc în sala de festivități a Instituției Prefectului județului Olt. Cei șase prefecți și doi subprefecți numiți în ședința de vineri a Guvernului Orban au depus jurământul în cadrul aceluiași eveniment, organizat în sistem videoconferință.

 

La ceremonialul de învestire, alături de subprefectul județului Olt, Florin Dumitru, au fost prezenți majoritatea șefilor instituțiilor deconcentrate din Olt, dar și colegi din PNL.

Odată cu depunerea jurământului, noul prefect a spus că se simte onorat de funcția primită și i-a mulțumit prim ministrului Ludovic Orban, precum și președintelui PNL Olt, Liviu Voiculescu.Mulțumesc domnului prim ministru al României, Ludovic Orban, pentru încrederea pe care mi-a acordat-o în numirea în această funcție și totodată domnului președinte PNL Olt, Liviu Voiculescu, pentru sprijinul și susținerea în a ajunge în această poziție. Cunoaștem cu toții care sunt atribuțiile și responsabilitățile prefectului. În primul rând este responsabil pentru monitorizarea implementării în județul nostru a programului de guvernare. Guvernul Ludovic Orban are un program de guvernare limitat, pentru un an de zile, cu măsuri foarte concrete în ceea ce privește relansarea economică, dezvoltarea infrastructurii țării și asigurarea resurselor financiare pentru exercițiul financiar următor”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Prefectul Florin Homorean a ținut să-i asigure pe toți șefii de deconcentrate de buna colaborare și le-a cerut totodată să-l informeze în legătură cu problemele cu care se confruntă la nivelul instituțiilor pe care le conduc, pentru a transmite mai departe solicitările acestora către ministerele de resort. „Eu la nivel local doresc să colaborez cu dumneavoastră pe temei de încredere și de bună colaborare pentru a duce la îndeplinire obiectivele și măsurile stabilite în programul de guvernare. Am să vă rog să mă sesizați cu orice problemă pe care o întâmpinați la nivelul instituțiilor pe care le conduceți pentru a transmite solicitările dumneavoastră mai departe către ministerele de resort pentru a obține fondurile necesare sau pentru a obține susținerea ministerelor în implementarea proiectelor dumneavoastră de management. Cam asta ar fi pentru moment. Reiterez mulțumirea către cele două persoane menționate la începutul intervenției mele , respectiv domnul Ludovic Orban și domnul Liviu Voiculescu. Mă cunoașteți. Cu majoritatea m-am întâlnit pe parcursul anilor și pe parcursul carierei mele profesionale. Vă asigur că voi rămâne același om care am fost și până în prezent, indiferent cât de lung sau de scurt va fi mandatul meu”, a conchis noul prefect al județului Olt, Florin Homorean.

Homorean a mai deținut funcții publice de conducere, traiectoria sa profesională, până în prezent, fiind una ascendentă. Acesta a ocupat timp de aproape 10 ani funcția de comisar șef al Gărzii de Mediu Olt, iar din 2015 lucrează la Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu. De asemenea, Homorean a fost și vicepreședintele unui grup de lucru pe perioada Președinției României la Consiliul Uniunii Europene și a reprezentat România în alte proiecte internaționale cu caracter de mediu. Homorean este căsătorit și are o fată.