OLT: Picați pe capete la concursul pentru secretari

0
1893

Nouă primarii din Olt rămân în continuare fără secretari, după ce la concursul organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici , în urmă cu două zile, fie nu s-a înscris niciun candidat la concurs, fie cei care s-au prezentat au picat examenul. Doar posturile de secretar din cinci primării au fost ocupate.

Joi, la sediul Consiliului Județean Olt,  a avut loc ultima probă a concursului, cea de interviu, pentru ocuparea a 14 posturi vacante de secretar de primării din județ. Examenul a fost prezidat de o comisie de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP). Pentru mulți candidați concursul s-a dovedit a fi o nucă prea tare. Dacă pentru posturile de secretari din comunele Deveselu și Gostavățu nu s-a înscris niciun candidat, aspiranții pentru posturile de secretari din alte șapte primării din județ au picat examenul. Astfel, pentru postul de secretar de la Brastavățu s-a înscris un singur candidat care a și reușit să promoveze examenul. Este vorba despre Marian Popescu care a obținut 70 de puncte la proba scrisă și 70,8 puncte la interviu. La Dobrețu s-au înscris doi candidați. Unul dintre ei a fost respins la selecția, iar celălalt a picat la proba scrisă a examenului, punctajul obținut de acesta fiind de doar 16 puncte.

Pentru postul de secretar de la Fălcoiu s-a înscris un singur candidat. Cu toate că, la proba scrisă a concursului candidatul obținuse 81 de puncte, acesta nu s-a mai prezentat la interviu. Pentru postul de secretar de la Giuvărăști s-au înscris doi candidați. Unul dintre ei a fost respins la proba scrisă, după ce a obținut doar 24 de puncte, iar celălalt a reușit să promoveze examenul după ce a obținut 70 puncte la proba scrisă și 74,6 puncte la interviu, astfel că Marius George Giulea a fost declarat admis. Pentru postul vacant de secretar de la Ianca s-a înscris un singur candidat care a și reușit să obțină 70,5 puncte la scris și 86 la interviu. În urma acestor punctaje, Tinel Silviu Iovancea a fost declarat admis. Pentru postul de secretar de la Priseaca a existat un singur competitor care , din păcate , a obținut doar 9 puncte la proba scrisă , fiind declarat respins. La Ștefan cel Mare, de asemenea, s-a înscris un singur candidat care a picat examenul după ce a obținut doar 32 de puncte la proba scrisă. Pentru postul de secretar de la Tătulești au concurat trei candidați. Unul dintre ei a fost respins la selecția dosarelor, al doilea nu s-a prezentat la proba scrisă, în timp ce al treilea a obținut un punctaj de 64 de puncte la proba scrisă, insuficient pentru a fi declarat admis. Pentru postul de secretar al primăriei Topana s-a înscris un singur candidat care a și  reușit să promoveze examenul. Este vorba despre Paula Camelia Manescu care a obținut 71 de puncte la proba scrisă și 74,8 la interviu. La Urzica s-a înscris un singur candidat care a fost respins la proba scrisă după ce a întrunit doar 21 de puncte. Pentru postul vacant de secretar de la Vădastra s-au înscris doi candidați. Unul dintre ei  nu s-a prezentat la examen, iar celălalt a reușit să promoveze concursul după ce a obținut 87 de puncte la proba scrisă și 73,8 la interviu. Este vorba despre Valerica Alina Străinu. La Vitomirești s-a înscris un singur concurent care a fost respins după ce a luat doar 20 de puncte la proba scrisă.