Noi proiecte pentru studenții Universității din Craiova

0
186

Miercuri, 19 iunie 2018, la ora 14.00, în Aula „Mihai I al României” a Universității din Craiova s-a lansat proiectul: „Student antreprenor în cadrul Facultăților de Științe Sociale, Litere și Geografie”, proiect co-finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, cu o perioadă de 24 de luni.

”Proiectele Universității din Craiova atrag, prin implicarea cadrelor didactice și oferta educațională. Cu siguranță că se pot spune multe cuvinte legate de dorința noastră de a promova universitatea, susținere financiară, corespunzătoare perioadei actuale, dar dincolo de cuvinte faptele trebuie să fie cele care să vorbească cu adevărat. Legat de infrastructură, pe lângă cea de cercetare INCESA, universitatea a depus 7 proiecte pentru programul operațional regional pentru a sprijini infrastructura. Universitatea face o serie de demersuri pentru a atrage fonduri și de la Fondul Național de Investiții care să conducă la o dezvoltare susținută a infrastructurii din cadrul universității, pe lângă toate acestea, aproape la toate concursurile de formare universitatea a participat cu numărul maxim de proiecte și aproape toate proiectele au câștigat”, a declarat prof. univ. Nicu Bîzdoacă.

Proiectul are ca obiective creșterea numărului de absolvenți de studii superioare, dar și reducerea ratei de abandon școlar.

”Proiectul se adresează studenților proveniți de la FEEA și Horticultură și are ca obiectiv creșterea numărului de absolvenți de învățământ superior în cadrul domeniilor de specialitate, studenți de regulă proveniți din medii defavorizate. Aceste lucru se va realiza prin măsuri active, consiliere, programe antreprenoriale, creșterea competențelor profesionale ale cadrelor didactice universitare, acordarea de burse și interacțiunea activă cu partenerii sociali din mediul economic. Grupul țintă cuprinde 300 de elevi de clasa a XI-a și a XII-a, cu domiciliul în regiunea Sud-Vest Oltenia, 400 de studenți, 80 de cadre didactice universitare. Implementarea acestui proiect aduce beneficii precum creșterea numărului de persoane defavorizate care finalizează studiile superioare, scăderea semnificativă a numărului de studenți care abandonează studiile, dezvoltarea spiritului antreprenorial al grupului țintă”, a spus prof. univ. Sina Cosmulescu, manager de proiect.