Niciun focar de pestă porcină, în ultimele trei săptămâni

0
164

Reprezentanții DSVSA Olt au anunțat că din 6 martie nu a mai fost confirmat niciun focar de pestă porcină la nivelul județului.

 

„DSVSA Olt informează că de la începutul acestui an, pe teritoriul judeţului Olt sunt confirmate 14 focare de pestă porcină africană la porcii din gospodăriile populaţiei, în șapte localităţi ( Corabia-2 focare, Gîrcov-1 focar, Cîrlogani-2 focare, Vişina-5 focare, Baldovineşti-1 focar, 2 focare-Grojdibodu, 1 focar-Şopîrliţa ). De la ultimul focar confirmat în data de 6 martie nu s-au mai înregistrat focare de pestă porcină africană”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.

 

În acest an au fost stinse următoarele focare: 1 focar Perieţi; 2 focare Poboru;               1 focar Mărunţei; 1 focar la exploataţia comercială de porci din localitatea Ipoteşti; 1 focar Curtişoara; 2 focare Cîrlogani; 1 focar Baldovineşti.

 

La această dată sunt active 68 de focare din care 67 în zona de sud a judeţului şi 1 focar în localitatea Sopîrliţa (ultimul confirmat în data de 6 martie), în această săptămână au fost stinse 2 focare Cîrlogani şi 1 focar Baldovineşti.

 

Ca urmare a suprapuneii focarelor în zona de sud a judeţului Olt, se menţin restricţiile în localităţile Vlădila, Rotunda, Bucinişu, Studina, Grădinile, Brastavăţu, Obîrşia, Vişina Nouă, Vădastra, Vişina, Urzica, Vădăstriţa, Ştefan cel Mare, Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea, Corabia, Gîrcov, Izbiceni, Giuvărăşti, Tia Mare.