Ministrul Raluca Turcan, discuții cu directorul Alro Slatina privind plata subvențiilor. Prefectul: „Vor primi banii”

0
241

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a făcut miercuri, 8 septembrie, o vizită pe platforma industrială a Slatinei, la Alro Slatina și Prysmian. Turcan a avut discuții directe cu directorul general al Alro Slatina, Gheorghe Dobra, privind subvențiile la energie pe care compania încă nu le-a primit.

Întrebată despre aceste plăți, ministrul i-a pasat răspunsul prefectului de Olt, Florin Homorean.

„Din câte am discutat cu directorul general acolo, sunt mai multe acte normative care reglementează compensarea energiei de emisii. Dânșii au un nivel foarte ridicat de emisii de carbon cu efect de sere și au dreptul la subvenții acordate conform legislației naționale. În anumite state membre se calculează diferit, iar cei de la Alro au solicitat Guvernului și au primit, prin mai multe acte normative, o echivalare a factorului de emisii. Sunt plăți care s-au făcut și care urmează să se facă. Vor primi banii respectiv, este angajamentul Guvernului nostru”, a spus Homorean în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Prefectura Olt.

Homorean a mai declarat că au mai avut loc discuții în cadrul companiei Alro privind formarea profesională.

„A fost o discuție despre necesitățile companiei, în ceea ce privește formarea profesională, angajații de care au nevoie ca să-și continue procesul tehnologic. S-a subliniat că o mare cheltuială în fabricarea aluminiului este legat de costul de energie care afectează această afacere și este normal să existe concurență loială la nivelul pieței europene. Cel care produce aluminiu în Germania să beneficieze de aceleași drepturi ca și cel din România, să fie similare. Atât au cerut! S-a subliniat că energia este scumpă și afectează afacerea”, a mai spus prefectul de Olt.

Potrivit unor surse, Raluca Turcan a venit la Slatina de marți și a fost cazată la Hotelul Bulevard, patronat de familia Dobra. Aici ministrul a avut mai multe discuții secrete cu directorul general de la Alro Slatina, Gheorghe Dobra, liderul aluminiștilor încercând să obțină plata cât mai rapidă a subvențiilor la energie.