Ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, prima conferință de presă în județul Olt

0
757

Recent ales pentru a ocupa funcția de ministru al Dezvoltării, dar şi funcţia de vicepremier în Guvernul României, Paul Stănescu, a susținut sâmbătă-28 octombrie, o conferință de presă, la sediul PSD Olt. Alături de acesta, în cadrul conferinței, au fost prezenți și Marius Oprescu, președintele Consiliului  Județean Olt, dar și Emil Moț, primarul municipiului Slatina.

În cadrul conferinței de presă, Paul Stănescu, a vorbit despre programul de guvernare, dar și despre prioritățile din minister. Acesta a declarat că, deși este conștient că nu îi va fi deloc ușor, este convins că  se va descurca în cadrul ministerului. „ Am ales să vin pentru prima dată la Olt pentru că sunt oltean și nu voi uita niciodată de unde am plecat. Există un mare respect pentru funcția pe care o am astăzi, dar voi rămâne în continuare om. Știu ce am de făcut și sunt foarte multe lucruri de realizat. Este vorba în primul rând de dezvoltarea regională, de administrația publică și de  fondurile europene, acestea sunt prioritățile în prezent. Eu sper să colaborez bine cu toți colegii mei, am o relație foarte bună cu primul-ministru,  motiv pentru care va fi foarte ușor să punem în aplicare tot ce am promis noi în campania electorală”, a spus Paul Stănescu în cadrul conferinței de presă.

Totodată, Paul Stănescu a recunoscut în fața reprezentanților mass-media că nu și-a dorit personal această funcție. „Personal, nu mi-am dorit această funcție. Nu mi-am dorit să fiu ministru și vicepremier, dar aceasta  a fost decizia partidului. După cum știți, eu sunt un om de echipă, iar după discuțiile cu colegii mei, am acceptat și acest lucru. Sunt convins că nu e o muncă ușoară, activitatea este una complicată, e un minister cu foarte mulți angajați, pe care trebuie să îi cunosc și sunt sigur că voi colabora bine cu ei”, a mai adăugat Stănescu.

Președintele PSD Olt a mai vorbit în cadrul conferinșei și despre proiectul privind construirea drumului expres Pitești-Craiova, garantând oltenilor că acest proiect va fi unul realizabil, dar și despre proiectele din cadrul PNDL 2, program pentru care a fost prelungit termenul de depunere a documentațiilor. Această modificare salvează multe comune oltene din situația de a pierde proiecte importante pentru dezoltarea comunității locale.