Ministrul Barbu ”urecheat”…!

2
1503

În mass-media au apărut mai multe semnale neplăcute, și pentru noi, din partea fermierilor și a celor care lucrează în domeniul agricol. Aceștia au multe probleme legate de arigultură, fie că vorbim de păioasele care s-au recoltat și al căror preț este foarte mic, în jur de 50-75 de bani, au probleme cu transportul acestora către export, Portul Constanța este blocat în momentul de față de tirurile și de navele care aduc celelate recolte din Ucraina, în timp ce ai noștri transportatori așteaptă zile întregi și fermierii stau cu recolta blocată. O altă problemă este și la apicultori pentru că piața românească este invadată de produsele din China și mai nou din Ucraina, chiar dacă au o calitate mai proastă, se vând cu prețuri mici și afectează direct producătorul român. Totodată, Guvernul a luat măsura absurdă de a tăia subvențiile ce le reveneau apicultorilor români. Probleme sunt și pe partea de Deltă, de pescuit.

Legumele și fructele din România sunt aruncate pe câmp pentru că nu au posibilitate de desfacere, supermarket-urile sunt pline cu produse din Turcia, Grecia sau Egipt. Timp în care produsele noastre nu sunt vândute! Sunt foarte multe probleme la care ministrul Florin Barbu, deputat de Olt, trebuie să le găsească soluții. Dar modul de a tăcea și de a nu găsi soluții pe care să le prezinte celor care lucrează în aceste domenii nu este binevenit ceea ce este un mare semn de întebare privind modul în care acesta își îndeplinește sarcinile la acest important minister. Credeam că în jurul lui sunt oameni cu experiență, consilieri de valoare, iar dacă el nu este pregătit sau dispus să apară în fața oamenilor, în vizite de lucru, măcar să găsească o rezolvare cu ajutorul secretarilor de stat, prin consilieri.

Ministrul Barbu are o mare probleme de comunicare și în situația aceasta este foarte greu să reziste în acest important minister.

2 COMENTARII

  1. Trebuie sa ajute fermierii cu masuri de compensare a pierderilor. Sa suporte UE o diferență de pret pt ca altfel o sa fie faliment pt 75% dintre ei.

  2. Nici nu trebuia numit….Cine a facut-o, SA RASPUNDA CU FUNCTIA (FUNCTIILE ) PE CARE STA DE FOARTE MULT TIMP!
    Barbu,,Busi,, nu are minte de minsitru al agriculturii!!
    Unde esti dle Chesnoiu? Pacat ca ai tot ce-ti trebuie pentru a fi…SUS DE TOT in PSD!
    Mult succes, te sustin neconditionat! …Barbule, DEMISIA! Esti prea mic pentru o functie atat de mare! Aici se vad TOTI BANII.. nu ca la AFIR: apa trece si nisipul vine!

Comentariile sunt închise.