Microcipuri pentru câinii din Slatina

0
258

Consilierii slătineni vor aproba în cadrul ședinței de marți, 18 iulie 2017, proiectul de hotărâre privind cooperarea Municipiului Slatina, prin Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân Slatina, cu Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt în vederea identificării câinilor cu stăpân din Slatina, prin microcipare.

În vederea diminuării numărului de câini fără stăpân de pe raza orașului, dar și a realizării planului de vaccinare antirabică şi identificare a câinilor cu stăpân prin microcipare derulat de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, consilierii slătineni vor aproba achiziţionarea de către Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân Slatina a unui număr de 4.000 microcipuri pe  care  le  va pune gratuit la dispoziţia Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt. Microcipurile vor fi  folosite pentru pentru identificarea câinilor cu stăpân în campania de vaccinare antirabică desfăşurată pe teritoriul municipiului  Slatina.

Totodată, cei din conducerea locală a Primăriei Slatina vor aproba și subvenţionnarea  în totalitate din  bugetul local a acţiunii de sterilizare a câinilor cu stăpân ce aparţin rasei comune sau metişii acestora aflaţi pe teritoriul municipiului Slatina. Pentru anul 2017 suma necesară subvenţionării acţiunilor menionate va fi în valoare de 200.000 lei şi va fi suportată din bugetul de venituri şi cheltuieli a Serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân Slatina.