Mesajul de 1 Decembrie al prefectului de Olt, Florin Homorean

0
170

Prefectul județului Olt, Florin Homorean, le urează românilor „La mulţi ani” de Ziua Naţională, printr-un mesaj transmis pe Facebook. Prefectul spunând că 1 Decembrie 1918 reprezintă idealul nostru ca naţiune de a fi liberi şi uniţi:
“Dincolo de faptele care au scris istorie, pe 1 Decembrie sărbătorim nașterea unei națiuni: Romania.
1 Decembrie 1918 a făcut ca România să devină unită și respectată astăzi, iar istoria a demonstrat că acest moment a deschis drumul către o perioadă de modernizare a ţării.
1 Decembrie este așadar o zi care a încununat în mod fericit lupta poporului roman pentru independență și este un simbol al pasiunii cu care naţiunea română a urmărit, timp de generaţii, obiectivul unităţii naţionale.
Astăzi sărbătorim ziua de 1 Decembrie amintindu-ne valorile şi idealurile pentru care au militat înaintaşii noştri în anul 1918, dar și lupta lor pentru libertate şi pentru a aduna toţi românii sub un singur steag, așa cum suntem astăzi. Cu mari sacrificii, un curaj enorm, inteligenţă politică şi o voinţă extraordinară, eroii români au reușit să construiască o ţară puternică şi unitară. Se cuvine deci să ne plecăm frunțile în fața armatei române și a eroismului cu care ostașii români au croit țării noastre drum prin istorie, să ne exprimăm respectul pentru faptele lor de arme, considerația pentru devotamentul lor față de patrie și omagiul pentru sacrificiul ostașilor eroi.
Astăzi, ne amintim idealurile care au făcut posibilă Marea Unire de la 1918 şi care stau mărturie generaţiilor tinere, fiind un reper pentru noi, ca naţiune.
Astăzi suntem cu gândul la lucrurile care contează în viaţa noastră, lucrurile care ne unesc şi nu la cele care ne dezbină.
Astăzi arborăm și cinstim drapelul tricolor în semn de omagiu, respect, normalitate și patriotism.
Astăzi, mai mult ca niciodată și oriunde ne aflăm, suntem mândri să fim români, solidari și încrezători în modelul democraţiei, în respectul pentru demnitatea umană şi drepturile omului, în libertate, egalitate și stat de drept. Acesta este singurul drum de succes al României, pentru care s-au sacrificat atâtea generaţii de români şi pe care doresc să meargă generaţiile de astăzi şi cele de mâine.
Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să păstrăm România în dreptul inimii, să ne amintim să fim mai buni, să fim uniţi, să respectăm şi să păstrăm valorile şi tradiţiile pentru care strămoşii au luptat şi ni le-au lăsat moştenire.

La mulţi ani, România!
La mulţi ani, români!” a declarat reprezentatul Oltului.