Mesajele parlamentarilor de Olt cu ocazia Sfântului Dumitru

0
110

Sfântul Dumitru sau Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, este sărbătorit la 26 octombrie atât în calendarul ortodox, cât și în cel catolic. În tradiţia populară românească este considerat patronul păstorilor, cel care desfrunzeşte codrul şi usucă toate plantele. De aceea, se spune, ciobanii află de ziua Sfântului Dumitru cum va fi iarna. Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dumitru este urmată de cea a Sfântului Dimitrie cel Nou, în 27 octombrie.
Cu acest prilej de mare bucurie pentru poporul român, parlamentarii de Olt au ținut să transmită cele mai sincere gânduri sărbătoriților de azi:
Deputatul Alexandru Stănescu: ”La mulți ani tuturor celor care poartă numele Sfântului Mare Mucenic Dimitrie! Să aveți o zi liniștită alături de cei dragi!”.
Deputatul Marius Iancu: ”La mulți ani celor care poartă numele Sfântului Mucenic Dimitrie! Să fiți sănătoși și să vă bucurați de această zi alături de familie și prieteni!”.
Și edilul Municipiului Slatina, Emil Moț, a transmis sărbătoriților zilie gânduri bune însoțite de vestitul ”La mulți ani!.
”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, să vă aducă lumina în suflete, credință, înțelepciune și numai bucurii! O zi binecuvântată tuturor iar sărbătoriților de azi un sincer „La mulți ani!”” a precizat Emil Moț.