MARIUS TUCĂ:” Publicul de anul acesta mi-a arătat un public mai cald, mai bun și mai primitor ca niciodată”

0
363

Teatrul este o formă de artă, de divertisment şi educaţie. Ne poate face să zâmbim, să plângem şi ne duce într-o altă lume pe parcursul reprezentaţiei.

În municipiul din Câmpia Romanațiului, s-a ridicat cortina pentru cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Național de Teatru “Ștefan Iordache”, dedicată marelui actor Marcel Iureș.

Deschiderea oficială a grandiosului eveniment din acest an a fost în seara zilei de Sâmbătă, 11 mai și a adus pe scena Naționalului caracalean primul spectacol din cele opt, jucate de actori celebrii pe marile scene ale țării.
Piesa de teatru care a deschis festivalul s-a numit “La câțiva oameni distanță de tine “de Dan Coman, regia Radu Afrim.

În sală, alături de sutele de spectatori au fost prezenți ca invitați, deputații: Adrian Chesnoiu, Remus Munteanu, Silviu Macovei, Nicolae Georgescu, Ionel Floroiu; senatorii: Marius Humelnicu și Emanoil Savin; Dan Ghifan-secretar de stat; Mugurel Drăgănescu-arbitru de fotbal și fostul campion la box, Lucian Bute.

Evenimentul ce a transformat municipiul Caracal în capitala culturală a Olteniei este organizat de Consiliul Județean Olt, Consiliul Local Caracal, Primăria municipiului Caracal și Asociația “Smart Vision”București, condusă de Răzvan Tucă și Ana-Maria Anuța, alături de care se află renumitul jurnalist caracalean Marius Tucă, făuritorul festivalului, cel care an de an a făcut posibilă desfășurarea acestui mare eveniment teatral.

Publicul de anul acesta mi-a arătat un public mai cald, mai bun și mai primitor ca niciodată.
De fiecare dată trăiesc cu teama asta că publicul nu se ridică la înălțimea spectacolelor dar am fost surprins să văd cât de minunat s-a comportat publicul în toate aceste zile de festival”, a spus Marius Tucă.

Totodată, pentru ca cei mici să iubească mai târziu cultura, jurnalistul recomandă părinților să-i urmeze sfatul, acela de a-i duce pe copii la toate spectacolele de teatru.

Cred că cel mai bun exemplu ca cei mici să înțeleagă cultura este educația pe care am dat-o copilului meu. Am dus-o pe Daria încă din primii ani la toate spectacolele de teatru și pentru ea asta a fost un mare lucru. A învățat sa iubească teatrul, sa iubească actorii sa iubească arta, sa iubească pur și simplu cultura”, a mai spus Marius Tucă.

În continuare sunt așteptați toți iubitorii de teatru și artă nu doar din Caracal ci și spectatori amatori de cultură de peste tot din țară.

Marilena Vasile