Mare atenție, șoferi! Veți mai putea primi acești bani până la 1 ianuarie 2019

0
667

Atenție, șoferi! O să mai puteți primi acești bani până la 1 ianuarie 2019. Mai exact, perioada de restituire a fostelor taxe auto (n.r. – taxa specială, taxa pe poluare și taxa pentru emisiile poluante) a început la 1 ianuarie 2018 și urmează să se încheie la finele acestui an .

Totuși, restituirea timbrului de mediu se prelungește și după 1 ianuarie 2019.

Astfel, cei la care nu au ajuns încă în conturi banii pe fostele taxe și dobânzile aferente mai au de așteptat cel mult o lună și jumătate. Posibilitatea de a recupera fostele taxe auto și timbrul de mediu plătite în trecut de proprietarii de mașini a apărut anul trecut, pe 7 august, prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 52/2017. De atunci, plătitorii au putut depune cererile la autoritățile fiscale, chiar și dacă vânduseră între timp mașina, chiar dacă au cumpărat-o în leasing, au pierdut dovada plății sau aveau hotărâri judecătorești prin care câștigaseră dreptul la restituirea banilor, informează avocatnet.ro.

Potrivit OUG n.r. 52/2017, perioadele restituire sunt următoarele:

  • 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2018 — pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule;
  • 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019 — pentru timbrul de mediu.

Așadar, pentru taxa specială, taxa pe poluare și taxa pentru emisiile poluante se vor mai restitui bani și dobânzile aferente până la final de an, iar pentru timbrul de mediu va mai dura pentru unii chiar și până la finele lunii martie anul viitor.

Sursa: bugetul.ro