Manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie la Slatina

0
1555

În municipiul reședință de județ la ora 10.00 au început manifestările dedicate zilei de 1 decembrie. Au participat oficialitățile județene, printre care se numără prefectul Silviu Neacșu, subprefectul Radu Ioniță, președintele consiliului județean Marius Oprescu, vicepreședintele consiliului județean Virgil Delureanu, primarul Slatinei, Emil Moț, cei doi viceprimari, parlamentarii de Olt, senatorul Siminica Mirea, senatorul Renică Diaconescu, deputatul Mihai Niță, deputat Marius Iancu, deputat Dan Ciocan, precum și numeroși directori de instituții din județul Olt.

Manifestările care au marcat ziua de 1 Decembrie au început cu o slujbă oficiată de o adunare de preoți, urmată de cuvintele prefectului Silviu Neacșu, care a punctat cât de important este să învățăm din istorie pentru un viitor mai bun. Evenimentul a continuat cu depunerea de coroane și flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cu parada militară, iar mai apoi cetățenii prezenți au mers pe Esplanadă, acolo unde s-au împărțit tradiționalele porții de fasole cu cârnați și vin fiert.

Printre slătineni și oameni din județ care și-au adus copiii să vadă defilarea, de remarcat este faptul că au participat câțiva delegați de la Baza NATO de la Deveselu.

Cetățenii s-au bucurat de un concert de muzică populară în finalul manifestărilor, ascultându-i cu drag pe cei din Ansamblul Folcloric ”Doina Oltului”, Claudia Ghițulescu, Dinu Iancu-Sălăjanu, dar și formația Ro-Mania, iar seara, începând cu ora 18.00, când primarul Emil Moț va inaugura luminițele speciale de sărbători, pe scenă va urca Fuego.