Mamele cu trei copii s-ar putea pensiona mai devreme

0
354

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat marți seara, în cadrul unei emisiuni Tv, că noua lege a pensiilor va stipula ca femeile cu trei sau mai mulți copii se vor putea pensiona cu șase ani mai repede, explicând că această măsura a facut unele persoane să o abordeze și să-i spună că se gândesc să mai nască pentru a putea beneficia de această prevedere.

„Un principiu pe care îl avem în programul de guvernare este acela ca femeile care au mai mult de trei copii trebuie să aibă vârsta redusă de pensionare cu sase ani. Vă spun că am întâlnit foarte multe persoane în această perioadă care mă întrebau, OK, de când se aplică? Adică, se aplica pentru mamele care au deja trei copii sau pe viitor, dar sunteți siguri că nu va veni cineva care să modifice legislația, pentru ca eu am doi copii și mă gandesc să mai fac un copil tocmai ca să beneficiez de această prevedere”, a spus ea, potrivit News.ro.

Ministrul a precizat că aceste măsuri vor fi „amplu” discutate în țară cu organizațiile de pensionari, dar și cu alte categorii interesate de lege.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat că au fost finalizate mai multe variante ale noii Legi a pensiilor, care vor fi prezentate coaliției de guvernare pentru a fi aleasă cea finală, care va fi apoi prezentată public și trimisă Parlamentului, estimând ca ea ar putea fi adoptată în luna decembrie, dacă nu va fi întoarsă de către președintele Klaus Iohannis.