Mai multe drumuri din județ vor fi refăcute și modernizate de Consiliul Județean

0
530

Consilierii județeni au aprobat, în ședinta de joi, documentațiile tehnico-economice pentru refacerea și modernizarea unor porțiuni de drumuri județene.

Prima documentație se referă la drumul județean DJ 679 B, care, în urmă cu aproape trei luni, pe raza localității Văleni, a fost distrus de apa acumulată din topirea zăpezii. Pentru refacera acestui segment de drum Consiliul Județean a primit bani de la Guvern. „Unul dintre drumuri este cel legat de inundațiile de la Văleni, pentru care am primit bani din Fondul de rezervă al guvernului, iar astăzi, în urma studiului de fezabilitate, am aprobat indicatorii tehnico-economici. Urmează să scoatem contractul la licitație”, a declarat președintele Consiliului Județean (CJ) Olt, Marius Oprescu. Pentru reabilitarea acestui drum vor fi cheltuite aproape două milioane de lei.

Un alt doilea proiect vizează asfaltarea unei porțiuni de drum, în comuna Sârbii Măgura, pe DJ 657 B, rămasă neasfaltată. Modernizarea acestui drum va fi realizată cu bani din bugetul județului, investiția ridicându-se la 1.676.623 de lei. „Este o porțiune de drum care a rămas neasfaltată și pe care o promovăm ca pe o investiție. Aceasta din urmă este o investiție finanțată din bugetul propriu al consiliului județean”, a adăugat  Oprescu.

De asemenea, în următoarea perioadă vor fi refăcute și alte drumuri afectate de alunecările de teren pentru care consilierii județeni au aprobat deja indicatorii tehnico-economici sau urmează să –și dea acordul pentru aceste investiții. De menționat că pentru refacerea drumurilor afectate de calamitățile naturale CJ Olt a primit 6,8 milioane de lei de la Executiv. „Mai avem două alunecări de teren pentru care am aprobat indircatorii tehnico-economici, și încă una pentru care probabil vom aproba indicatorii tehnico-economici în ședința următoare, urmând ca toate să fie scoase la licitație pentru că avem termen până la finalul anului să cheltuim banii care au venit de la Guvern. Este vorba despre șase milioane opt sute de mii de lei de la guvern pentru toate aceste drumuri. Dacă nu ne vom încadra în această sumă, diferența o pune Consiliul Județean din bugetul propriu, astfel încât acele porțiuni de drum să fie redate circulației”, a conchis președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Ilie Bîzoi