Magistrat oltean condamnat definitiv

0
679

Judecătoarea Carmen Marinescu de la Tribunalul Olt, la acel moment, mai exact în urmă cu doi ani, președintele Tribunalului Olt a fost trimisă în judecată de către procurorii DNA pentru fapte de corupție, a fost condamnată de magistrații Curții de Apel Craiova la o pedeapsă de opt ani de închisoare, iar soțul ei a fost condamnat la de trei ani de închisoare, potrivit soluției publicată pe portalul instanței.

Aceasta a contestat decizia magistraților și de curând a și primit răspunsul pe care îl aștepta ca fiind unul favorabil pentru ea. Din nefericire nu a fost așa, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi seara, să-i respingă apelul faţă de decizia luată de Curtea de Apel Craiova, în septembrie 2016. În acest context magistratul oltean va merge la închisoare pentru următorii opt ani.

În luna mai 2015, judecătoarea Carmen Marinescu a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru mai multe fapte de corupție după ce a primit 200.000 de euro mită pentru a-l elibera din arest în 2011 pe interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Ea este acuzată de luare de mită, trafic de influență, spălare de bani în formă continuată (cinci acte materiale) și fals în declarații în formă continuată (patru acte materiale).

În dosar au mai fost deferiți justiției Iuliu Marinescu, soțul acesteia și Dumitru Cismaru, avocat în cadrul Baroului Olt.

Potrivit DNA, în perioada august 2011 — septembrie 2011, Carmen Marinescu a pretins și a primit prin intermediul avocatului Cismaru, de la o persoană denunțătoare, 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea în stare de libertate a lui Bercea Mondial și pentru a pronunța o soluție pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar și pentru a interveni, în același scop, pe lângă ceilalți judecători care urmau să judece dosarul.