Lucrările de reabilitare termică a Spitalului Corabia, pe ultima sută de metri

0
125
Lucrările de reabilitare termică a Spitalului Orășenesc Corabia se apropie de final. Peste 8,9 milioane de lei, fonduri europene, au fost atrase de autoritățile locale pentru proiectul care vizează creșterea eficienței energetice și reducerea costurilor de întreținere a pavilioanelor C1 și C2 ale unității sanitare.

Pereții exteriori au fost izolați termic, la fel și planșeele, tâmplăria a fost înlocuită cu tâmplărie termoizolantă, iar sistemul de încălzire și furnizare a apei calde a fost reabilitat. De asemenea, au fost montate uși rezistente la foc și au fost făcute reparații la fațade și acoperiș, precum și la trotuarele de protecție, pentru eliminarea infiltrațiilor. Totodată, s-a intervenit pentru modernizarea circuitelor electrice, inclusiv înlocuirea corpurilor de iluminat actuale cu unele mai eficiente și cu o durată mai mare de viață.

Tot în cadrul proiectului, au fost montate panouri solare și pompe de căldură, instalații de hidranți interiori și exteriori, precum și un sistem antiincendiu.

„Pe de o parte, ne-am dorit să le asigurăm pacienților și cadrelor medicale condiții cât mai bune, la standarde europene, iar pe de altă parte, urmărim diminuarea costurilor cu încălzirea spitalului. Din banii economisiţi, vrem să facem alte investiţii. În urma implementării acestui proiect, consumul anual de energie primară va fi redus cu peste 75%”, a declarat domnul Iulică Oane, primarul orașului Corabia.
Investiția, implementată în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, este una deosebit de importantă pentru spitalul construit în urmă cu aproape opt decenii, în 1945.