Liviu Voiculescu: ””Premierul României, Florin Cîțu, a solicitat o anchetă privind modul în care M. S. a inițiat și desfășurat la nivelul unităților medicale pregătirile pentru valul 4 al pandemiei”

0
255

Premierul Florin Cîțu a anunțat, marți, că va cere o anchetă pentru că vrea să știe cum a fost pregătit valul 4. Pe marginea acestui subiect, senatorul de Olt, Liviu Voiculescu a făcut următoarea declarație:

”Premierul României, Florin Cîțu, a solicitat o anchetă privind modul în care Ministerul Sănătății a inițiat și desfășurat la nivelul unităților medicale pregătirile pentru valul 4 al pandemiei, în condițiile în care iminența noului val în România a fost certă. Este vorba despre pregătirile medicale necesare, cu tot ceea ce înseamnă dotarea spitalelor cu paturi ATI și personal aferent secțiilor Covid.

Solicitarea autorităților are la bază numărul de 1024 de locuri ATI existente în prezent la nivelul spitalelor din România și aproape de epuizare, față de cele 1600 solicitate Ministerului pentru a fi pregătite în urmă cu câteva luni, în contextul în care unitățile medicale sunt tot mai aglomerate cu pacienți infectați.” a declarat liberalul.