Liviu Voiculescu: ”La început de drum, orice încurajare este importantă!”

0
430

În calitate de părinte, dar și de senator, Liviu Voiculescu a transmis încurajări atât dascălilor, elevilor și părinților cu ocazia începerii unui nou an școlar. Potrivit liberalului oltean, fiecare zi din noua etapă educațională trebuie încheiată cu bine astfel încât cadrele didactice, elevii și familiile acestora să fie cu toții mulțumiți de roadele învățăturii:

La început de drum, orice încurajare este importantă! Iată-ne ajunși astăzi, elevi, profesori, părinți, în pragul unui nou început. Iar încurajarea este esențială pentru fiecare în parte. Pentru elevii ce pășesc într-o nouă aventură educațională, cu toate provocările ei, dar și pentru cei care acum fac cunoștință cu școala. Pentru că, indiferent de vârstă, elevii au nevoie de sprijin emoțional pentru a porni la drum optimiști, încrezători și cu forțe proaspete, gata să obțină rezultate remarcabile.

În aceeași măsură, de încurajări au nevoie și dascălii. Pentru că ei sunt cei care vor ține lutul în mîinile lor, modelând personalitățile și caracterele copiilor noștri, motivându-i și determinându-i să-și depășească limitele.
Nu în ultimul rând, de încurajări avem nevoie și noi, părinții. Pentru că nu este ușor să ne privim copiii cu aripile larg deschise, pregătiți să-și urmeze propriul zbor și să-și înfrunte propriile furtuni. Nu putem decât să-i asigurăm că le vom fi aproape cu gândul și cu sufletul, și că brațele noastre vor fi pregătite să-i îmbrățișeze și să-i încurajeze în fiecare zi.  Copii, profesori și noi, să încheiem fiecare zi din acest nou an școlar fericiți și mulțumiți că ne suntem aproape! Mult succes!” a transmis Voiculescu.