Liviu Voiculescu: ”Azi, mai mult ca niciodată ucrainenii, în frunte cu liderul lor, au nevoie de ajutor”

0
100

După ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a susținut un discurs în Parlamentul României însoțit de imagini ale masacrului de la Bucha, senatorul de Olt, Liviu Voiculescu, a făcut o declarație publică precizând că acum mai mult ca niciodată ucrainenii, în frunte cu liderul lor, au nevoie de ajutor, de putere și de speranță:

A fost nevoie de câteva minute după ce am ascultat discursul președintelui Ucrainei în Parlamentul României pentru a-mi ordona gândurile și a-mi regăsi cuvintele… Căci, dincolo de mesajele transmise, dincolo de trimiterea la istoria României și dincolo de mulțumirile adresate românilor, ceea ce ne-a arătat tuturor, imaginile cumplite ale masacrului din Bucha, a fost dur, cutremurător și ne-a întristat pe toți, în egală măsură. Însă, mai mult decât tristețe, cu toții am simțit o revoltă incomensurabilă în fața cruzimii de care semeni de-ai noștri au dat dovadă. E greu de crezut, aproape inacceptabil, că o națiune a secolului în care trăim merge mână în mână cu barbaria, cu teroarea și atrocitatea ale căror victime cad sute, mii de oameni nevinovați.

Azi, mai mult ca niciodată ucrainenii, în frunte cu liderul lor, au nevoie de ajutor, de îmbărbătare și curaj să-și poarte crucea până la capăt! Un capăt care, sper din suflet, să fie cât mai aproape.
Azi, mai mult ca niciodată, ucrainenii și liderul lor au nevoie să-și regăsească speranța, siguranța, viața și timp să-și plângă morții!
Azi, mai mult ca niciodată, ucrainenii și liderul lor au nevoie să știe că vinovații vor plăti!” a precizat liberalul oltean.