Liviu Voiculescu, la ceremonia dedicată zilei NATO, la Slatina

1
1479

Ziua NATO a fost marcată astăzi și în municipiul Slatina printr-o serie de ceremonii militare, care au avut loc pe platoul din fața Prefecturii județului Olt. La acest eveniment, pe prefectul de Olt, Florin Homorean, șefi de arme din MAI și MApN și reprezentanți ai administrației publice locale a fost prezent și senatorul Liviu Voiculescu:

Am participat astăzi, alături de Prefectul județului Olt, Florin Homorean, șefi de arme din MAI și MApN și reprezentanți ai administrației publice locale la ceremonia dedicată zilei NATO, celebrată în prima duminică a lunii aprilie a fiecărui an.

Acum 19 ani, pe 2 aprilie 2004, drapelul românesc era arborat prima dată la sediul NATO din Bruxelles, România devenind stat membru al Alianței.
Azi însă avem un context de securitate mult mai tensionat, cauzat de agresiunea Rusiei contra Ucrainei.
Incontestabil, România este furnizor de securitate și stabilitate la nivel regional și euroatlantic, membru responsabil și implicat, fapt demonstrat și prin participarea la misiuni internaționale.
Consolidarea capacității de apărare trebuie să fie o prioritate a României, reflectată și în decizia de a crește cheltuielile pentru apărare de la 2 la 2,5% din PIB începând cu 2023.
Alianța Nord-Atlantică și-a dovedit, în cei 73 ani de existență, rolul crucial în asigurarea securității euroatlantice, ca un garant al securității statelor membre.
Apărarea colectivă rămâne elementul central al Alianței, așa cum prevede Articolul 5 al Tratatului de la Washington.” a transmis senatorul de Olt.

1 COMENTARIU

Comments are closed.