Liberalii vor să atace la CCR alegerea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ

0
200

Florin Roman, liderul deputaților PNL, anunţă că liberalii vor să atace la CCR alegerea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

„Grupul parlamentar PNL va depune o sesizare la CCR referitoare la neconstituționalitatea alegerii domnului Florin Iordache, în fruntea Consiliului Legislativ. PNL are numărul necesar de semnături pentru atacul la CCR și dorim să venim în sprijinul colegilor de la USR, care nu au matematic numărul necesar de semnături. Nu am primit o solicitare scrisă sau verbală pentru semnături, motiv pentru care colegii juriști vor depune rapid sesizarea la CCR.

Hotărârea Parlamentului de numire a lui Florin Iordache (PSD) în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Totodată, a fost publicată şi hotărârea de numire a lui George Edward Dircă (USR) în funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare a Consiliului Legislativ.

Potrivit hotărârii Parlamentului, Dircă este numit în această funcţie de la 1 ianuarie 2021.

Florin Iordache, autorul infamei OUG 13, cea care a scos în stradă sute de mii de români dornici să apere democrația, nu are ce căuta în funcția de președinte al Consiliului Legislativ. Este de neacceptat ca în 2020 să avem într-o funcție atât de importantă o slugă a lui Dragnea, asta deși pesediștii susțin că s-au rupt de epoca Dragnea. Votul de ieri arată exact contrariul, arată chiar că cele mai nocive personaje din epoca Dragnea sunt promovate în funcții cheie în statul român”, se arată într-un comunicat al PNL.