La TMK Reșița, protestele continuă!

0
311

REŞIŢA – Luni, 28 martie 2022, angajaţii TMK vor picheta Prefectura Caraş-Severin, apoi vor înainta un memoriu privind „preţul energiei care omoară societăţile mari“. Protestatarii dau de pământ şi cu băncile care le-au blocat conturile!

Vineri dimineața, angajaţii TMK au continuat protestul la poarta combinatului, deși conturile societății au fost deblocate. După zicala „ce-i în mână nu-i minciună”, liniștea oamenilor va veni atunci când banii le vor fi virați pe carduri. Cel puțin a acelor care au continuat să protesteze. Mai mult, Sindicatul Vatra, din cadrul uzinei reşiţene, va înainta prefectului Ioan Dragomir un memoriu vizavi şi de preţul energiei, dar şi de politica incorectă a băncilor care au blocat conturile TMK Artrom.

„Da, conturile societăţii au fost deblocate, şi apreciem decizia ANAF. Lipsa salariilor a fost o problemă stringentă, însă problema majoră a societăţii o reprezintă preţul imens al energiei. Luni vom picheta Prefectura, apoi vom înainta domnului prefect, pentru că este reprezentantul Guvernului în teritoriu, un memoriu. Au fost promisiuni, prin vocea primului-ministru, că marii consumatori vor fi sprijiniţi. Preţul la energie ne omoară. Aşteptăm răspuns de la Guvern, de la autorităţi, pentru că noi nu protestăm de dragul penibilului“, ne-a spus Iosif Ciuciuc, liderul Sindicatului Vatra, din cadrul TMK Artrom.

Angajaţii TMK nu pot ierta politica băncilor care au blocat conturile: „Au atâtea beneficii în România, au atâtea beneficii de pe urma a 2500 de oameni, din parteneriatul cu TMK Artrom şi au avut o politică ce nu poate fi trecută uşor cu vederea. Iar atitudinea BNR care, chipurile, le supraveghează este de neînţeles. Toţi fac ce vor în ţara asta, iar băncile dovedesc cu acte că şi-au bătut joc“, a mai spus Ciuciuc.

Sursă: www.caon.ro