LA SPITALUL JUDEȚEAN SLATINA, DISCIPLINĂ DE FIER …!

0
1291

Un cadru medical de la Spitalul Județean de Urgență Slatina a fost sancționat disciplinar, în 2020, pentru că nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu. Salariatul sancționat a contestat în instanță măsura disciplinară.

Un cadru medical de la Spitalul Județean de Urgență Slatina s-a aflat în 2020 în atenția Comisiei de Disciplină a unității sanitare pentru abateri profesionale. Acesta a fost sancționat cu reducerea salariului, pe o perioadă de trei luni, cu 10%.

„În anul 2020 un singur cadru medical a fost sancționat disciplinar, sancțiunea constând în reducerea salariului de bază, pe o durată de trei luni, cu 10%. Cadrul medical a contestat în instanță sancțiunea disciplinară aplicată”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Dan Stana, la solicitarea Gazeta Oltului.

Cazul a fost analizat de către Comisia de Disciplină de la nivelul Spitalului Județean de Urgență Slatina, iar decizia luată de către aceasta este acoperită de argumente justificative.

În anul 2019, au fost sancționate 11 cadre medicale, sancțiunile constând în avertismente scrise, reducerea salariului cu 10% pe o durată de două luni , respectiv trei luni și desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă. Din cele 11 sancțiuni disciplinare aplicate, patru au fost contestate în instanță.

În anul 2018 au fost sancționate opt cadre medicale, sancțiunile aplicate constând în avertismente scrise și în desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă. Un singur salariat din cei opt a contestat în instanță sancțiunea dispusă.

În anul 2017 la Spitalul Județean de Urgență Slatina au fost sancționate șase cadre medicale, sancțiunile aplicate constând în avertismente scrise și în desfacerea disciplinară a contractului de muncă, în conformitate cu prevederile legii numărul 52/2003 (Codul Muncii).