Jandarmii olteni, în luptă cu braconierii

0
280

Jandarmii olteni au depistat, joi, în dreptul localităţii Vultureşti, un tânăr în vârstă de 26 de ani, în timp ce pescuia comercial folosind o plasă de pescuit de tip monofilament, în lungime de 885 m.
În plasa de pescuit se găsea cantitatea de aproximativ 4,5 de kg pește, specia crap și caras, care a fost redat mediului acvatic.
”Au fost întocmite acte de constatare pentru săvârşirea faptelor: „pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit” și „deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, fapte prev. și ped. de art. 64, lit. a. și k., din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.
Persoana în cauză, împreună cu unealta de pescuit, a fost predată organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.„ se arată într-un comunicat de presă.
”Pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit” şi „deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, constituie infracțiuni și se pedepsesc cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și 3 ani.