Izvorul Tămăduirii ”păzit” de jandarmii olteni

0
681

Cu ocazia manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea ”Izvorul Tămăduirii”, jandarmii olteni vor asigura măsuri de ordine publică la lăcașurile de cult Catedrala Episcopală Slatina și Mânăstirea Brâncoveni, acolo unde, în fiecare an, participă un număr mare de credincioși.

Vinerea din Săptămâna Luminată poartă numele de Vinerea Scumpă sau Fântăniţa. Este sărbătoarea Izvorului Tămăduirii. Legendele spun că Maica Domnului a construit o fântână care avea apă doar în Vinerea Scumpă, căci acea apă era dătătoare de viaţă.

Izvorul Tămăduirii este una dintre sărbătorile importante închinate Maicii Domnului. Anul acesta, Izvorul Tămăduirii pică pe data de 10 mai 2024, în prima vineri de după Paște, în Săptămâna Luminată. Această sărbătoare nu are dată fixă, ci depinde de ziua în care pică Paștele.

Pentru a evita evenimentele neplăcute, jandarmii olteni vor fi cu ochii pe lăcașele de cult, și-i roagă pe credincioși să țină cont de următoarele sfaturi:

– să dați dovadă de responsabilitate și spirit civic pe timpul participării la slujbele religioase;

– să manifestați un comportament civilizat;

– să respectați indicaţiile forțelor de ordine;

– să evitați orice fel de acte care ar putea conduce la tulburarea ordinii și liniștii publice;

– să manifestați răbdare;

– să acordați o atenţie sporită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje).

 În cazul în care sunteți martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială apelați numărul unic de urgenţă 112 sau adresați-vă celui mai apropiat echipaj de jandarmerie.

Misiunile jandarmilor au în vedere protecţia participanţilor, sprijinirea personalului lăcaşurilor de cult în îndrumarea cetăţenilor către zona de împărţire a apei sfinţite, precum și prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire.” transmite IJJ Olt.