Iulian Preda, primarul comunei Sâmburești, la raport

0
347

Acum, în ultimele zile ale anului 2021, Iulian Preda, primarul comunei Sâmburești, a trecut în revistă cele mai importante realizări, din acest an, pe care le-a implementat la nivelul localității pe care o păstorește. Este vorba de cele două poduri peste pârâul Sâmburu și peste pârâul Cungra, în satul Ionicești. Pentru aceste două obiective de mare importanță pentru comunitate, primarul a făcut mari sacrificii, căci au avut finanțare din bugetul local:

”2021 a fost anul în care s-au realizat două obiective de infrastructură rutieră de o importanță capitală pentru comuna Sâmburești: podul peste pârâul Sâmburu și podul peste pârâul Cungra, în satul Ionicești.

Realizate numai cu fonduri din bugetul local al comunei. Practic, pentru înfăptuirea acestor două obiective, am renunțat la orice fel de altă investiție din bugetul local, inclusiv la salariile Primăriei și indemnizațiile consilierilor locali pe trimestrul IV, plus indemnizațiile de handicap. Ușor-ușor, am mai strâns sume la buget și aproape suntem la zi cu plățile.
Suma totală cu care s-au realizat cele două poduri este de puțin peste10 miliarde. A fost un risc uriaș, dar a meritat, pentru că acum, la cât a crescut prețul metalului, ar costa 7,5 miliarde doar fierul necesar realizării unui singur pod. Vreau să îi mulțumesc lui Alin Ciolacu, constructorului, pentru calitatea muncii depuse și pentru înțelegerea de care a dat dovadă eșalonându-ne plata. Sigur, mai este și demararea în forță a zidurilor din beton armat pe strada Dealul Viilor, la Gică Rotea, cea mai mare lucrare de acest gen din județul Olt. Mai este și construirea zidurilor din beton armat pe strada Nucilor, la Roșulești. Și extindere sistem de apă, rezolvându-se în totalitate problema apei potabile în comună.
A fost un an în care s-a muncit foarte mult, enorm, pentru proiectele anului 2022, dar despre ele, la timpul potrivit. Dorința maximă a anului viitor este construirea podului din satul Sâmburești, pe strada Speranței, în satul meu rămas ultim din acest punct de vedere, precum și asfaltarea unor străzi. Mai sunt niște investiții publice și private care vor ridica foarte mult nivelul comunei, dar vă voi spune despre ele când va fi cazul.” a precizat edilul.