Invazie de tigrii platanului în Slatina

0
2712

Este invazie de tigrii platanului în aproape toată ţara. Anul acesta, insectele sunt mai multe şi mai agresive. În Slatina situaţia este alarmantă. Musculiţele se prind uşor pe haine, iar ciupitura lor poate fi periculoasă, transmit medicii. Din nou autorităţile nu au luat măsuri. Iar în lipsa lor, trebuie să ne protejăm singuri.

Medicii recomandă să fim extrem de atenţi cu aceste insecte. Se prind uşor pe haine, iar ciupiturile lor sunt periculoase, pentru că pot transmite boli.

Pentru al treilea an consecutiv, suntem nevoiţi să ducem singuri lupta împotriva insectelor. Autorităţile nu au un plan pentru a opri invazia. Ultima dezinsecţie s-a făcut la începutul lunii Iulie,  dar nu a dat rezultate. Următoarea este programată abia în octombrie.

Cam aşa ar trebui să arate trusa celor care vor să stea departe de insecte. Specialiştii ne recomandă ca atunci când ieşim din casă să ne dăm cu un spray sau un gel care ar ţine gâzele departe. Odată ce am fost muşcaţi, este bine să ne protejăm cu un antiinflamator, iar pentru cei mici găsim în farmacii astfel de brăţări sau plasturi pe care îi pot aplica direct pe piele.

Sau, pe cât putem, atunci când ieşim în parc să purtăm îmbrăcăminte cu mânecă lungă. Tigrii platanului au invadat aproape toată ţara. Sunt multe judeţe care se confruntă cu această problemă, precum Arad sau Prahova.

Alexandra N.