Internet gratuit, în comuna Ianca

0
199

Cererea de participare la iniţiativa WiFiEU Call 4 pe care primarul comunei Ianca, Mirel Pascu, a depus-o pentru localitatea pe care o păstorește, a fost selectată pentru finanţare în cadrul cererii de proiecte Call 4, după cum se prevede într-o recentă decizie a Comisiei Europene.
Următorul pas în implementarea acestui proiect constă în instalarea unor echipamente Wi-Fi de ultimă generaţie în principalele centre de interes public din Ianca şi Potelu.
Primăria Ianca va alege spaţiile publice din comună unde vor fi instalate hotspoturile WiFi4EU (puncte de acces wireless), la care cetăţenii comunei se vor putea conecta pentru a folosi gratuit internetul!
WiFi4EU – Internet gratuit pentru localitățile din România!
Comisia Europeană deschide cea de-a patra perioadă de aplicații pentru programul WiFi4EU, care are ca scop asigurarea accesului gratuit la internet pentru cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene și pentru cei ce le vizitează.
Este o șansă importantă de modernizare pentru satele României. Este o șansă ca fiecare român, indiferent de unde locuiește și cât câștigă, să aibă acces la internet, să fie conectat la fel ca orice alt cetățean european. Rețelele de WiFi vor fi instalate în locuri publice precum piețe, parcuri, instituții publice, biblioteci și spitale.

Florina DINU