Începe calvarul pe Podul Olt

0
1817

Celebrul Pod Olt va fi din nou… reabilitat de autorități. Acest lucru a început deja iar în noaptea de sâmbătă spre duminică traficul rutier va fi închis. Circulația va fi restricționată pe un singur sens, respectiv Craiova-Piteşti și va dura în 28 iulie-31 august 2017.

Așadar, lucrările de reparaţii la podul peste râul Olt, de la Slatina, vor impune din nou restricţii de circulaţie. Nu vor fi reparații capitale așa cum se aștepta toată lumea ci din nou reparații de fațadă. Autoritățile sunt îngrozite de faptul că acest mastodont îmbătrânit poate ceda oricând. Lucrarile vor fi suportate de Compania Națională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Valoarea acestor lucrări de …înfrumusețare se va ridica la 80.000 lei și se estimează că vor dura aproximativ o lună de zile, timp în care traficul se va desfășura alternativ. Autoritățile locale și județene sunt depăsite demult de acest subiect care pentru ei a devenit oarecum comun. În urmă cu mai bine de doi ani la urechea podului prefectul de atunci, dar și de acum, Silviu Neacșu susinea că podul va intra în reparații capitale. Un lucru care nu s-a înfăptuit nici până în ziua de azi. De atunci și până acum s-au făcut doar mici reparații, nicidecum unele capitale.

La rândul lor cei de la CNADNR au precizat că, pentru reparaţiile capital la Podul Olt din Slatina, Compania va aloca suma de 1,3 milioane de lei. Bani mulți care s-au dus și se vor duce pe… apa sâmbetei. Podul peste râul Olt de la Slatina este primul pod de fier amenajat peste un râu intern românesc, fiind construit între 1888-1891. De atunci şi până în prezent nu au mai fost efectuate niciun fel de reparaţii capitale.