Încep lucrările la drumul expres Craiova-Slatina-Pitesti

0
1894
Premierul Ludovic Orban a declarat ca va fi dat ordinul de incepere a lucrarilor la drumul expres Craiova-Pitesti, sustinand ca este o investitie la care din 2008 si pana acum nu s-a facut nimic.

„Dupa butaforia penibila in care ei (pesedistii, n.r.) au zis ca au dat drumul la lucrari, fara sa aiba proiectarea facuta, fara sa aiba ordin de incepe a lucrarilor, fara sa aiba exproprierea facuta (…), va dati seama cam ce sunt in stare sa mimeze acesti pesedisti. Dar ne ocupam de proiectul acesta, drumul expres Craiova-Pitesti, este un angajament luat de Guvernul Romaniei in 2008, cand eu eram ministru al Transporturilor si l-am contrasemnat si eu in negocierile avute cu cei de la Ford”, a spus Orban, citat de Agerpres.

Prim-ministrul a adaugat ca este un angajament luat de Guvernul Romaniei si „cu siguranta” va fi dat ordinul de incepere a lucrarilor.

„Pentru ca Ford a cerut, normal, avand o productie foarte mare de masini, aveau nevoie sa transporte acele masini, au cerut acest drum expres in autostrada de pe coridorul IV paneuropean. Si noi ne-am angajat ca facem lucrul respectiv. Noi am facut studiul de fezabilitate, am aprobat indicatorii tehnico-economici, un an de zile cred ca a durat. Am pregatit documentatiile de licitatie si din 2008 pana in 2019 nu s-a facut aproape nimic. Dar aici cu siguranta vom da ordinul de incepere a lucrarilor, pe bune. Pe bune, nu butaforia pe care au facut-o ei”, a afirmat Orban.

Sursa: www.wall-street.ro