Incendiu puternic noaptea trecută la Cilieni

0
375

O magazie a luat foc noaptea trecută, în localitatea Cilieni din Olt. Pompierii Gărzii Vișina și Detașamentului Caracal au intervenit la fața locului cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. În sprijin a venit și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tia Mare cu o autospecială de intervenție.

Au fost afectate:două solarii, 15 tone de cărbune, cinci tone lemne de foc, o tonă de cereale. Totodată, a fost afectată și folia de pe două solarii pe aproximativ 500 de metri pătrați.
Nu au fost înregistrate victime.

În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta la magazie și bunurile depozitate în interior. Misiunea pompierilor pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative a durat aproximativ o oră și jumătate. În urma evenimentului a ars magazia cu suprafața de circa 50 metri pătrați, 15 tone de cărbune, cinci tone lemne de foc, o tonă de cereale și a fost afectată folia de pe două solarii pe aproximativ 500 de metri pătrați. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect sau cu improvizații”, transmite ISU Olt.

Tot pompierii vin cu o serie de măsuri și recomandări pentru cetățeni, ca astfel de evenimente să nu se mai repete:

-nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

-nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

-nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;

-verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

Marilena Vasile