ÎNCĂ O CONTESTAȚIE LA DRUMUL EXPRES CRAIOVA-SLATINA-PITEȘTI

0
711

Chinezii de la CHINA RAILWAY 14TH BUREAU CO LTD și turcii de la MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM  au contestat câștigarea licitației pentru proiectarea și execuția Tronsonului 4 din Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești de către ASOCIEREA S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L, firmele lui Dorinel Umbrărescu. Contestațiile au fost depuse vineri, 10 iulie, la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

Aceleași firme îl contestă pe constructorul român și pe tronsonul 3 al  Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești.

Oferta lui Umbrărescu pentru proiectarea și execuţia tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova – Slatina – Piteşti a  fost desemnată oficial câștigătoare de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pe 30 iunie 2020.

 Preţul licitat a fost de 617.080.915,60 Lei fără TVA.

Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare şi 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor.

Perioada de garanție a lucrărilor ofertată este de 10 ani.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Drum Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 4, cu o lungime de 31,88 km.

Construcția acestui drum expres se desfășoară pe teritoriul Județului Argeș și începe la sud de localitatea Lunca Corbului (km 89+300), traversează localitățile Albota și Costești, ocolește pe la sud localitatea Bradu, după care se racordează la Autostrada A1 București – Pitești la km 121+185.

 „Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, au precizat  reprezentanții CNAIR.