În ce afecțiuni ajută ashwagandha?

0
181
Ashwagandha este de fapt cunoscută și utilizată de mai multe sute de ani, dar în prezent există un adevărat „boom” în utilizarea sa. Acest lucru se datorează proprietăților sale pentru corpul uman, care sunt acum și mai apreciate și popularizate în societate. Prin urmare, merită să aflați mai multe despre efectele sale asupra sistemului nervos important și asupra bunei funcționări a ficatului.

Ce este ashwagandha?

Ashwagandha, cunoscută și sub numele de Withania somnifera și Vitania sluggishis, este o plantă din familia solanaceelor. Crește în Africa, în sudul Asiei și în sudul Europei. Este considerată o plantă medicinală. În medicina persano-arabă și ayurvedică se folosesc fructele și rădăcina sa. Withania somnifera conține vitanolide (cu efecte anticancerigene și antimicrobiene) și glicovitanolide (cu efecte adaptogene).

Datorită formei sale de apariție, este, de asemenea, utilizat pe scară largă pe piața suplimentelor alimentare. În magazinul ALLNUTRITION (https://sklep.sfd.pl/Ashwagandha-k940.html), ashwagandha este disponibilă în diverse variante, iar proveniența dintr-o distribuție oficială asigură siguranța pentru organismul uman.

În ce afecțiuni ajută ashwagandha?

Se crede că Ashwagandha îmbunătățește memoria și ascute funcția cognitivă. Aceasta facilitează memorarea și absorbția noilor cunoștințe. Are un efect tonic, este un mare afrodiziac și, de asemenea, un stimulent. Îmbunătățește calitatea somnului și contracarează oboseala și insomnia. Se utilizează, de asemenea, în tratamentul epuizării nervoase. Extractele de Withania somnifera au un efect anticancerigen și ajută în cazul problemelor sistemului neurologic.

Withania somnifera a fost recent studiată pentru efectele sale asupra îmbunătățirii stării de spirit, a reducerii stresului și a anxietății. Un grup de subiecți a luat 300 mg de ashwagandha de trei ori pe zi, iar cealaltă parte a subiecților a primit un placebo. Ultimul grup a prezentat o reducere de 7,9% a cortizolului, în timp ce primul grup a prezentat o reducere de până la 27,9%.

Sub ce formă poate fi achiziționată ashwagandha?

Vitania ashwagandha se prezintă sub formă de capsule sau sub formă de pulbere. Capsulele conțin extractul măcinat sub formă de pulbere și pot fi consumate rapid și comod. Pulberea trebuie să fie fiartă și să se facă o infuzie, ceea ce poate fi mai dificil decât comprimatele. Atunci când alegeți produsul potrivit, acordați atenție conținutului de vitanolide. Cantitatea de vitanolide nu trebuie să fie mai mică de 2,5 %, altfel produsul este de calitate scăzută. Dacă nu există astfel de informații pe ambalaj, în general, nu are rost să îl cumpărați.