Iată unde NU se sărbătorește Crăciunul

0
220

În timp ce clopotele jingle sună în întreaga lume și oamenii sunt încântați să sărbătorească festivitatea de Crăciun în cel mai bun mod posibil, există câteva țări care din motive de cenzură sau ignoranță a cetățenilor nu celebrează această sărbătoare:

Japonia

Fiind o țară necreștină, Japonia nu sărbătorește oficial Crăciunul. Dar acest lucru nu înseamnă că japonezii nu au fost cuceriți de spiritul sărbătorilor. Ei o sărbătoresc în propriul lor mod cultural și tradițional. Familiile Iubitorii sunt la masă, copiii au noroc să-și ia darurile și familiile sărbători luna trecută prin vizitarea și petrecerea.

Pakistan

În Pakistan, unde islamismul este religie de stat, conceptul de Crăciun este prea diferit față de cel creștin. Diferențele de cultură și tradiție au o mare influență asupra celebrării Crăciunului. Totuși, toți musulmanii pakistanezi respectă luna sfântă a creștinilor.

Arabia Saudită

Arabia Saudită interzice cu strictețe sărbătorirea Crăciunului. Oamenii nu au nici măcar dreptul de a cumpăra obiecte și de a face schimb de cadouri. Poliția țării devine activă în luna decembrie pentru a opri activitățile în această privință. În malluri nu li se permite să păstreze obiecte legate de Crăciun.

Iranul

Iranul provine din Persia, deci le este imposibil să ignore complet Crăciunul, dar oficial nu există nici o sărbătoare pe 25 decembrie. Dar tendința de sărbătorire a Crăciunului a crescut în special în rândul tinerilor din Iran care urmăresc tendințele mondiale și au început să împartă cadouri și să decoreze casele.

Turcia

Populația turcă este predominant musulmană. Deci, Crăciunul nu este o sărbătoare majoră. Dar turcii sunt foarte toleranți în ceea ce privește religia. Există locuri diferite în Istanbul, unde pot fi făcute cumpărături de Crăciun și unde lumea poate merge să vadă decorațiuni de Craciun și pomi împodobiți. Dar, la nivel național, ziua de Crăciun trece doar ca o altă zi obișnuită.

Algeria

În Algeria, 99% din populație aparține Islamului, iar tratarea cu indeiferență a acestei sărbători creștine este considerată o modalitate de exprimare a devotamentului față de Islam. Prin urmare, în Algeria cei care sărbătoresc Crăciunul sunt considerați criudați. Dar comunitatea creștină poate să sărbătorească în voie, dără a li se interzice acest lucru.

Maldive

Populația din Maldive este 99% musulmană, deci este evident că sărbătorile de Crăciun sunt cam ciudate în această țară. Dar, din nou, nu este interzis să sărbătorești și minoritatea creștină este respectată.

Creștinii sărbătoresc Crăciunul în Maldive, vizitând plaje, iar scufundările sunt una dintre cele mia apreciate activități în această perioadă.

Nepal

În Nepal Crăciunul nu este mai mult decât o altă zi a anului. Populația de aici este atât de indiferentă încât nici măcar nu știu că în restul lumii oamenii sărbătoresc ceva în această perioadă.

sursa: libertatea.ro