Hoții care au dat tunuri în Olt și în alte nouă județe, săltați de poliție

0
633

Poliţiştii au destructurat o reţea de hoţi din magazine şi agenţii de pariuri care acţiona în judeţele: Olt, Ilfov, Călăraşi, Giurgiu, Dâmboviţa, Argeş, Prahova, Teleorman, Vâlcea şi Buzău.

Poliţia Română a precizat că, în urma cercetărilor, s-a stabilit că persoanele care ar fi comis o faptă de furt, la data de 12 ianuarie, în localitatea Brăneşti, judeţul Ilfov, sunt membrii unei grupări infracţionale specializate în comiterea de furturi din magazine şi agenţii de pariuri, care acţionau în 10 judeţe.

”În perioada 12 ianuarie 2023 – până în prezent, persoanele bănuite ar fi pătruns, pe timp de noapte, prin efracţie, în mai multe societăţi comerciale, de unde ar fi sustras bani, ţigarete şi băuturi. În noaptea de 28 februarie spre 1 martie, la ora 2.00, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov i-au depistat, în flagrant delict, în localitatea Jilava, judeţul Ilfov, pe cei 4 bărbaţi, după ce aceştia ar fi pătruns prin efracţie în 3 societăţi comerciale, din judeţul Giurgiu, de unde ar fi sustras mai multe baxuri cu ţigarete (aproximativ 1.100 de pachete), băuturi alcoolice, precum şi bani din casele de marcat”, a precizat sursa citată.

Potrivit poliţiştilor, unul dintre cei 4 bărbaţi era urmărit la nivel naţional.

La comiterea celor 3 infracţiuni de furt calificat, persoanele bănuite ar fi folosit un autovehicul, pe care ar fi montat plăcuţe cu numere de înmatriculare sustrase anterior”, au mai precizat poliţiştii.

Aceştia au menţionat că, miercuri, au fost făcute 5 percheziţii, la punctul de lucru al unei persoane fizice autorizate şi domiciliile celor 4 bărbaţi, unde au fost descoperite mai multe probe şi un autoturism, care ar fi fost folosit la comiterea de infracţiuni.

Cei patru bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.