Gigel Știrbu: ”Mă aștept ca organizația PNL Olt să își depășească targetul propus pentru alegerile europarlamentare”

0
177

La ce scor se așteaptă PNL la nivel național? Dar cel la nivel județean?

La nivel național, după cum se arată și studiile sociologice, în sondajele noastre, chiar și în sondajele comandate de adversarii noștri politici arată că Partidul Național Liberal este la un scor de 27- 28%. În situația în care membrii de partid se mobilizează în perioada de campanie și în ziua votului, sunt convins că acest scor ar putea fi depășit ușor, ceea ce ar duce Partidul Național Liberal la un scor istoric pentru alegerile europarlamentare.

La nivel județean, așa cum și-a asumat organizația PNL Olt, al cărui membru sunt, mă aștept să își depășească targetul propus, adică să sară bine de 20% la aceste alegeri europarlamentare, luând în considerare faptul că Partidul Social Democrat, principalul nostru adversar politic pe plan județean, este în cădere liberă. Știm foarte bine că organizația Olt este în opoziție cu actuala conducere a Partidului Social Democrat.

Ce se va întâmpla dacă organizația județeană nu-și va atinge targetul propus?

În situația în care organizația locală nu își împlinește targetul, sunt convins că vor exista discuții ulterioare în cadrul Biroului Politic Național al PNL pentru a găsi în definitiv un răspuns pentru tot ceea ce s-a întâmplat în această perioadă și de ce s-au obținut aceste rezultate. Însă eu cred cu tărie că după alegeri Filiala Olt se va legitima ca o filială care depășește media națională a partidului și va fi o filială care nu va intra în discuțiile ce vor urma după alegerile europarlamentare din 26 mai.

Cum îi simțiți pe alegători? Ce-și doresc?  

Am stat de foarte multe ori în ultimele luni de vorbă cu reprezentanți ai societății civile, atât la nivel național, cât și la nivel regional. Am avut întâlniri în Craiova, Vâlcea, Severin cu reprezentanți ai multor entități nonguvernamentale. Ceea ce cred că este o legătură între toate aceste personalități este faptul că toți își doresc la unison ca actuala formulă guvernamentală să plece de la butoanele instituțiilor statului. Este o așteptare extraordinar de mare din partea oamenilor care provin din societatea civilă, oameni care nu fac de altfel politică în mod cotidian. Oamenii sunt conștienți că alegerile europarlamentare nu schimbă guvernul, dar pot trasa o direcție pentru toate partidele din opoziție, în sensul ca toate aceste partide de opoziție să înțeleagă că ar trebui să își dea mâna, pentru ca, cu proxima ocazie să reușească să dea jos acest guvern din fruntea țării. Sunt foarte dezamăgiți de maniera de lucru a actualului guvern, dezgustați de faptul că sunt conduși de oameni care nu au niciun fel de valoare administrativă, politică, profesională. Trăim într-o societate în care a luat naștere democrația participativă. Oamenii nu mai stau să treacă 4 ani de zile să vină să voteze pentru unul sau împotriva celuilalt. Oamenii vor să fie consultați cât mai des pentru toate aceste decizii pe care guvernanții le iau, pentru că în definitiv aceste decizii se reflectă asupra vieții lor cotidiene, au efect asupra a ceea ce oamenii fac în fiecare zi și, ca atare, nu mai au răbdarea ca o dată la patru ani să își dea cu părerea, iar cei care au reușit să îi păcălească, să își bată joc de toate promisiunile lor electorale, având o singură țintă vizibilă și viabilă, anume îngenunchierea justiției din România și scăparea liderilor actualei forme de guvernământ de dosare și de probleme penale.

Pentru zona Olteniei, europarlamentarul Marian Jean Marinescu, care ne-a reprezentat de atâția ani de zile cu succes în Parlamentul European, este acum pe poziția numărul 10. Reprezentanți ai Partidului Național Liberal, dar și cetățeni simpli sunt nemulțumiți de acest lucru. Cum comentați?

Trebuie să recunosc că și eu m-am așteptat ca Marian Jean Marinescu să fie pe o poziție mai bună pe lista pentru alegerile europarlamentare, luând în calcul faptul că este un foarte bun europarlamentar, cu conexiuni extraordinare la nivelul parlamentului Uniunii Europene, comisiei Uniunii Europene, este un om foarte respectat, are o experiență îndelungată în Parlamentul European. În definitiv, această experiență se capătă în timp și consider că ar fi trebuit să fie un criteriu important. Cu toate astea, cred că dacă sondajele se confirmă, Marian Jean Marinescu va fi europarlamentar și va reprezenta regiunea cu succes.