Gigel Știrbu: Agenția națională de presă a țării, transformată într-o unealtă politică

0
217

Deputatul de Olt, Gigel Știrbu acuză agenția națională de presă că este o „unealtă politică” și o instituție media subordonată statului. Mesajul liberalului vine în contextul în care pe site-ul de știri Agerpres a apărut o știre în care se regăsea un mesaj al lui Liviu Dragnea cu ocazia Zilei Naționale de 1 Decembrie. 

„Cum este posibil ca tocmai de Ziua Națională a României, Agenția Națională de Presă să preia de pe rețeaua de socializare postarea unui pușcăriaș? Cu ocazia zilei de 1 decembrie, Liviu Dragnea a trimis un mesaj de pe propria pagina de Facebook, din Peniteniciarul Rahova, unde este încarcerat. Dar nu înțeleg motivele pentru care agenția de presă Agerpres l-a publicat pe site-ul oficial de știri! Am condamnat de nenumărate ori subordonarea instituţiilor statului prin tot felul de subterfugii şi nu sunt de acord sub nicio formă cu transformarea instituţiilor media în unelte politice”, a scris Gigel Știrbu, pe pagina sa de socializare.

Gigel Știrbu mai scrie că instituțiile statului trebuie „depesedizate de urgență”.

„Este clar că instituțiile statului trebuie depesedizate de urgență, pentru ca în România secolului XXI, să nu se mai întâmple astfel de situații jenante! Voi solicita un punct de vedere oficial din partea conducerii instituției Agerpres legat de acest subiect!”, a conchis liberalul.

Pe pagina de Facebook a lui Liviu Dragnea, aflat în arest în Penitenciarul Rahova, a apărut o postare dedicată Zilei Naționale a României. Este primul mesaj al fostului președinte PSD, de la încarcerare și a fost preluat rapid de toate instituțiile media.

Sursa: mainnews.ro