8.6 C
Slatina
joi, aprilie 18, 2024
Acasă Actualitate Gheorghe Dincă, furios după sentința de 30 de ani

Gheorghe Dincă, furios după sentința de 30 de ani

0
412
Magistrații Tribunalului Olt au pronunțat la sfârșitul lunii septembrie sentința în Dosarul Caracal. Gheorghe Dincă are de executat 30 de ani de închisoare. Instanța a acordat și daune morale de peste 700.000 de euro pentru familiile victimelor.

În urma acestei sentințe, Gheorghe Dincă a avut destul de mult timp la dispoziție să redacteze cinczeci de pagini pline cu blesteme și injurii la adresa magistraților de la Curtea de Apel Craiova. Mai mult, acesta susține acum că este nevinovat și că ar fi fost obligat să recunoască cele două crime.

Criminalul Luizei Melencu și al Alexandrei Măceșanu nici măcar nu și-a explicat vreo clipă faptele, deja dovedite în instanță, prin intermediul acelei scrisori. S-a rezumat în a lansa acuzații, blesteme și înjurii la adresa reprezentanților legii, făcând, totodată și amenințări la adresa judecătorilor care vor da verdictul final în dosar, potrivit Antena3.

Curtea de Apel Craiova va lua o decizie definitivă în dosarul Caracal pe 30 ianuarie 2023. Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare în data de 23 septembrie 2022.După 3 ani de la disparția adolescentelor Măceșanu Alexandra Mihaela şi Melencu Luiza Mihaela, judecătorii de la Tribunalul Olt l-au condamnat pe Gheorghe Dincă pentru trafic de persoane, viol, omor și profanare de cadavre.

Semne de întrebare

Bunicul Luizei Melencu spune că Gheorghe Dincă își merită pedeapsa, dar că multe aspecte ale acestui caz ridică încă semne de întrebare. Omul nu crede că Dincă a fost singurul implicat în acest caz.

„Gheorghe Dincă își merită pedeapsa, dar părerea mea este că a fost folosit și manipulat. A fost doar o verigă în acest caz. A fost o făcătură de proces. Nimeni nu îmi poate schimba această opinie. Ancheta a avut mari deficiente. Noi vom face tot ceea ce este posibil pentru a afla ce s-a întâmplat cu adevărat la Caracal“, a spus Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu.

Monstrul care a șocat România

Uciderea a două tinere, Luiza Melencu și Alexandra Măceșeanu, la Caracal, în 2019 a șocat întreaga țară și a adus în atenția publicului un adevărat monstru. Gheorghe Dincă a fost acuzat că le-a răpit de pe stradă pe cele două fete, le-a dus în casa lui unde le-a violat și apoi le-a ucis.

La începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a susţinut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie 2019 şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, el a afirmat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie 2019, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.

Ulterior, el şi-a schimbat declaraţia, în sensul că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, iar fata ar fi fost luată din casa lui de alte persoane.

În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă o pădure din Caracal, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul.

Sursă: evz.ro