Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, investiție masivă lângă fabrica Ford din Craiova

0
5004

Proprietarii Dedeman au făcut un pas important în sectorul logistic românesc.

Fraţii Pavăl de la Dedeman merg lângă uzina Ford Otosan din Craiova şi preiau integral fostul proiect ELI 4. Aceștia pot construi aproximativ 60.000 mp de proiect logistic.

Au preluat prin Pavăl Holding firma Asset Proiect Craiova SRL, devenind unic acţionar. Anterior, firma făcea parte din portofoliul ELI Parks/Element Indus­trial, având numele de ELI 4 Craiova.

Anterior, ELI 4 Craiova a fost controlată de Element Invest Partners, un consorțiu format din patru entități majore: Element Investments, deținută de Ionuț Dumitrescu (45%), DGM Invest Holdings, aparținând lui Dan Marchievici (25%), Blackstone Development, sub conducerea lui Bogdan-Paul Macovei și Lucian Crăciun (25%), și Eusebiu Mihail Simniceanu (5%).

Afaceriștii s-au asociat inițial cu Ionuț Dumitrescu în 2019 pentru dezvoltarea acestui parc logistic. Proiectul promite să fie un centru vital pentru logistica regională, incluzând trei clădiri cu o suprafață închiriabilă totală de 54.000 de metri pătrați.

Colaborarea dintre frații Pavăl și Ionuț Dumitrescu nu este nouă. Aceștia au cooperat anterior în ELI Park 1, situat în apropierea Capitalei, proiect care ulterior a fost vândut grupului sud-african Fortress. De asemenea, au fost parteneri în firma ELI 6 pentru un proiect similar în Băcău, din care frații Pavăl s-au retras în 2022.

Proiectul fraților Pavăl promite să fie un centru vital pentru logistica regională, incluzând trei clădiri cu o suprafață totală de 54.000 de metri pătrați.

Marilena Vasile