Fost deputat de Olt – ales Europarlamentarul Anului – MEP Awards 2018, Bruxelles

0
890

Miercuri, 21 martie, în frumoasa sală Concert Noble, din Bruxelles, prestigioasa revistă “The Parliament Magazine”, vectorul de presă european ce prezintă activitatea și evenimentele Parlamentului European, cât și ale celorlalte instituții europene, a organizat ceremonia de decernare a premiilor anuale-MEP Awards, celor mai performanți eurodeputați, pe secțiunile ce urmăresc activitatea celor mai importante comisii permanente ale forului european. La secțiunea MEP Awards “Dezvoltare” au fost propuși câțiva zeci de deputați europeni. Juriul, potrivit regulamentului, a nominalizat trei, în luna ianuarie a.c. Cei trei eurodeputați nominalizați au fost: Maurice Ponga(Franța), Ignazio Corrao(Italia) și Doru-Claudian Frunzulică(România), fost deputat de Olt.

În seara zilei de 21 martie a.c., eurodeputatul român (PSD), Doru Claudian Frunzulică, (fost deputat de Olt), a fost declarat câștigător și i s-a decernat distincția pentru Dezvoltare-MEP Awards 2018, în fața unei numeroase audiențe, formată din lideri ai instituțiilor europene, parlamentari europeni, reprezentanți ai misiunilor diplomatice, organizații non-guvernamentale ce cooperează cu Uniunea Europeană, companii, etc.

În cuvântul său, eurodeputatul român a subliniat importanța programelor de dezvoltare ale Uniunii Europene, mai ales pentru țările din Parteneriatul Estic, asociate la U.E. (Republica Moldova, Ucraina, Georgia), cât și pentru statele din Africa și Asia. De asemenea, a subliniat nevoia de solidaritate între statele europene, între cetățenii acestora și necesitatea creșterii contribuției Uniunii Europene la stabilitatea mondială. A reamintit audienței și despre “Fondul European de Dezvoltare Durabilă”, un proiect foarte important al UE, deputatul român fiind raportorul Parlamentului European pe acest subiect în anul 2017.

Fiind întrebat de organizatori, Doru-Claudian Frunzulică, singurul eurodeputat român căruia i s-a decernat în acest an cea mai înaltă distincție pentru activitatea sa în Parlamentul European, a spus: „dedic această importantă distincție grupului social-democrat din care fac parte și frumoasei mele țări-Romania, un important stat membru al Uniunii Europene”.

Ilie Bîzoi