Florin Barbu: ”LEGEA LAPTELUI ȘI A PRODUSELOR LACTATE, ÎN CURS DE APROBARE”

0
82

Legea laptelui și a produselor lactate este proiectul pe care Preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, Florin Barbu și l-a asumat odată cu preluarea acestei funcții. Cum deputatul este un om corect și care se ține de cuvânt, acesta vine cu vești bune anunțând că proiectul mai sus menționat se află în curs de aprobare:

În ședința de miercuri a Comisiei pentru Agricultură, deputații au dezbătut, împreună cu toți procesatorii, fiecare articol al proiectui legislativ care a primit raport pozitiv și va merge la vot în Camera Deputaților.

Am adus câteva amendamente actului normativ care reglementează sectorul laptelui și produselor lactate și se creează cadrul juridic pentru prezentarea și comercializarea produselor, respectarea condițiilor de igienă și informarea corectă a consumatorului. Legea reglementează inscripționarea de informații suplimentare pe etichetele produselor – indicarea țării de origine sau a locului de proveniență, ingredientele primare folosite, pentru că printr-o etichetare corectă se reduce marketingul înșelător și concurența neloială. Un amendament pe care l-am făcut eu la Legea Laptelui și produselor lactate stipulează ca produsele pe bază de lapte cu adaos de grăsimi vegetale și produsele vegetale să se comercializeze în spaţii de prezentare și vânzare separate, bine delimitate, pe rafturi separate față de produsele lactate autentice, cu atenționare explicită catre cumpărător a conținutului acestor produse.

Trebuie să încurajăm și să susținem consumul de produse românești, iar industria laptelui și a produselor lactate este un domeniu prioritar.” a precizat Florin Barbu.