Fiscul scoate la vânzare Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Olt

0
740

Sediul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Olt, dar şi bunurile aflate în clădire urmează să fie scoase la licitaţie publică de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Olt. Licitaţia va avea loc pe 31 octombrie 2017.

Clădirea are o suprafaţă de 382 metri pătraţi, fundaţie din beton, zidărie din cărămidă, planşee din beton armat, şarpantă terasă nereciclabilă, învelitoare hidroizolaţie, greşie în birouri, zugrăveală lavabilă, sisteme de aer condiţionat, tâmplărie din aluminiu, dar şi două centrale termice şi este situată în Slatina, strada Nicolae Titulescu, numărul 49. Preţul de pornire a licitaţiei, care este şi preţul  de evaluare al imobilului este de aproximativ 12 miliarde de lei vechi. Contactat telefonic preşedintele Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Olt, Dorel Mocan, recunoaşte că instituţia pe care o conduce are o datorie de 100.000 de lei către Fiscul oltean, sumă ce reprezintă taxe şi impozite neplătite la timp, dar că lucrurile se vor rezolva în câteva zile. Totuşi, preşedintele Camerei de Comerţ nu înţelege faptul cum o clădire care este evaluată la aproximativ 1.200.000 de lei să fie scoasă la licitaţie pentru o datorie de doar 100.000 de lei, adică un miliard de lei vechi.

Datoria este puţin peste 100.000 de lei. Noi am discutat cu Fiscul cei drept să facem o reeşalonare. S-a ajuns în această situaţie pentru că şi noi la rândul nostru avem de încasat de la nişte răi platnici şi a fost o gaură de două- trei luni de zile şi s-au adunat datoriile. Asta este tot, dar problemea se va rezolva în cinci zile”, a spus Mocan .

Ilie Bîzoi